top of page

Beschermen natuursteen

Impregneren van natuursteen voorkomt het intrekken van vuil, vocht en vet. Impregneer aanbrengen is voor poreus natuursteen heel belangrijk. Maar net zo belangrijk is het op juiste wijze verwerken. Als dit niet goed gebeurt, of als de verkeerde producten worden toegepast, kan dit vervelende gevolgen hebben . Een gepaste impregneer die goed is aangebracht, daar heeft u jarenlang profijt van.

Impregneren van natuursteen vloeren, maar ook speciale impregneer voor aanrechtbladen die gecertificeerd zijn voor het gebruik op oppervlakken waar voedingsmiddelen worden bereidt.

Impregneren natuursteen Faber producten

Een impregneer,
wat doet het?

De bescherming voor natuursteen ontstaat doordat een impregneer zich hecht in de porie van de steen. Hierdoor kan vuil en vocht niet of nauwelijks in de steen dringen. Er vormt zich geen laagje op de steen, waardoor het uiterlijk van de steen onveranderd blijft. Wel is er de mogelijkheid om de steen kleurloos of kleurverdiepend te impregneren. Een goede impregneer geeft gedurende 5 tot 10 jaar bescherming tegen het intrekken van vuil en vocht. De steen laat zich veel eenvoudiger schoonmaken doordat de vervuiling oppervlakkig blijft.

Een coating,
wat doet het?

Een coating is een oppervlakte bescherming. Het materiaal zorgt voor een 'filter' tussen vloer en vervuiling. Veelal zorgt een coating voor verhoging van de (zijde)glans en geeft de steen een voller uiterlijk. Deze behandeling is uitermate geschikt voor ruw en minder poreus gesteente. Hierbij kunt u denken aan leisteen, kwartsiet of harappa.

bottom of page